неділю, 11 лютого 2018 р.


У рамках Року німецької мови в Україні, котрий  проходить  під гаслом    Mach den nächsten Schritt "Зроби наступний крок!", у закладі  в період з 05 по 09 лютого було проведено Тиждень німецької мови. 
   Вивчення німецької мови – багатогранний і цікавий процес. Оволодіння іноземною, а саме німецькою  мовою є потребою часу. Під час вивчення німецької  мови ми знайомимось з традиціями і звичаями інших народів та переконуємось у неповторності власної української культури.
        Метою проведення
Тижня німецької  мови є удосконалення знань, вмінь та навичок отриманих на уроках, розширення світогляду та ерудиції учнів; розвиток їх творчих здібностей, самостійності, естетичних смаків; виховання любові й шанування людей свого рідного краю і країни, мова якої вивчається, а також формування вміння концентрувати увагу, логічно викладати думки, заохочувати учнів до роботи над собою; виховувати інтерес до вивчення німецької  мови. 
На початку Тижня діти здійснили віртуальну екскурсію «Визначні місця Німеччини»,  дізнались про маловідомі факти із життя видатних німців. Було проведено пізнавальну вікторину «Німеччина – європейська країна». Сподобалось учням розв’язувати ребуси «У світі тварин», кросворди про  традиції та звичаї німецького народу, збирати пазли «Карта Німеччини».  Крім того, кожен клас повинен був підготувати навчальний проект.  Так учні 5 класу підготували інсценізацію народної  казки «Рукавичка». Діти вивчили напам’ять  рольові слова, підготували  костюми казкових героїв і на належному рівні  продемонстрували свої акторські здібності.  На захід були запрошені учні початкових класів для заохочення та популяризації вивчення німецької мови як другої іноземної.  Колекцію моделей одягу весняно-літнього періоду 2018 року підготували учні 6 класу. Кожен учень захищав свою модель, таким чином повторюючи лексику з теми «Одяг» та розвиваючи акторські здібності. На показ моделей завітали учні та педагоги.  Учні 7 класу виготовили колаж із німецьких газет «Ми – за здоровий спосіб життя». Діти узагальнили та систематизували знання із теми про шкідливі та корисні звички. Почути німецькі пісні мали змогу усі бажаючі під час виступу учнів 8 класу. Діти підготували відому пісню «Es gefällt mir» німецького гурта «Einshoch6». Цікавим та захоплюючим було завдання для учнів 9 класу. Діти показували пантоміми про дієслова. Потрібно було вгадати та перекласти слово. Для бажаючих було завдання підготувати проект «Моя улюблена соціальна мережа».
        Мета була досягнута, адже учні отримали естетичне задоволення, поглибили знання з іноземної мови та спробували свої сили, виконуючи  різноманітні  завдання.
        Дякуємо учням школи за активну участь у проведенні
Тижня.
Бажаємо й надалі перемагати та показувати гарні результати!!! 







Немає коментарів:

Дописати коментар